Ce site a été optimisé pour des navigateurs récents !

Pour bénéficier d'un meilleur confort de navigation, nous vous recommandons de mettre à jour votre navigateur.

Vous pouvez télécharger les dernières versions de navigateurs en suivant les liens ci-dessous

Vragen over vloerisolatie? Over onze dekvloeren en betonproducten? Over de kenmerken van elk type vloerbedekking? Over de manieren waarop u vocht bestrijdt?
Surf dan door onze vragen op deze pagina. Vindt u het antwoord op uw vraag niet? Neem dan contact met ons op: u krijgt een antwoord binnen de 24 uur!

  • Hoe lang moet u wachten voor u een vloer op de dekvloer mag leggen?

    De droogtijd van een dekvloer is de tijd die nodig is om een vochtigheidsgraad te bereiken die geschikt is voor de voorziene vloerbedekking en de plaatsingstechniek ervan. Klimatologische omstandigheden (zoals relatieve vochtigheidsgraad en temperatuur) hebben een grote invloed op de droogtijd.

    De toegelaten vochtigheidsgraad van de dekvloer op het ogenblik van de plaatsing van de eindafwerking, hangt af van het type vloerbedekking. Vraag daarover het advies van de vakman die uw vloer plaatst.

    Gewoon als algemene informatie en zonder enige verbintenis: de normale droogtijd van een dekvloer ramen we op 28 dagen.

  • Wat als het sneller moet?

    Zit u met een strakke planning voor de bouwwerken? Dan zijn er alternatieven zoals sneldrogers. Daarmee kunt u de droogtijd inkorten tot 15 dagen of zelfs 24 uur.

  • Wat is de ideale isolatie bij vloerverwarming?

    Bij vloerverwarming is de thermische isolatiegraad de belangrijkste kwaliteit van de isolatielaag. Die combineert u al dan niet met een akoestische isolatiefactor. U moet eerst de ruimte tussen en rond de buizen opvullen. Daarvoor hebben we een oplossing die tegelijk opvult en isoleert: polyurethaan opspuiten (opgespoten PUR) rond de verwarmingsbuizen in de vloer. De leverancier van de vloerverwarming bepaalt de technologie van de dekvloer boven de PUR-laag.

  • Hoe lang moet een betonvloer drogen?

    Voetgangers zonder lasten mogen al na drie dagen over het beton wandelen.

  • Kan ik een betonvloer leggen bij vloerverwarming? NATUURLIJK

    Verwarmde bedrijfsvloeren worden aangelegd als monolithische vloeren. De verwarmingsbuizen worden erin verwerkt. Verwarmt het systeem het lokaal? Dan komen de buizen rechtstreeks in de industriële vloerlaag die op een thermische isolatielaag rust. Wordt de verwarming gelegd als vorstbescherming? Dan komen de buizen in de betonnen onderlaag waarop de thermische isolatie en de bedrijfsvloer worden geplaatst. De uitvoering van dit vloertype vereist een grondige kennis van het systeem en een perfecte samenwerking tussen de verwarmingsinstallateur en de ondernemer die de bedrijfsvloer giet.

  • Minimumdikte van een betonvloer?

    De minimumdikte is 8 cm.

    Wat als ik niet zoveel ruimte heb en toch een betonvloer wens?

    Dan stellen we als alternatief een Rocksol-cementgietvloer voor. Dan moet u de dragende structuur uitfrezen, een hechtingslaag aanbrengen en daarop de gietvloer leggen. De minimale dikte van een cementgietvloer varieert van minimaal 5 mm tot maximaal 2 cm.

  • Wat voor buiten: bedrukt of gefigureerd beton, of klinkers?

    U kunt beton met een waaier van motieven en kleuren bedrukken. Het gaat om een aaneensluitende laag, zonder voegen en dus zonder onkruid. Het enige nadeel is het risico op barsten dat eigen is aan beton. Strooizout dat aan autobanden kleeft, vergroot dit risico.

  • Iedereen heeft het over barsten in betonvloeren. Is dit mogelijk?

    Barsten in beton zijn meestal een gevolg van een (differentiële) krimp in de betonlaag. Kleine barstjes in de betonvloer hebben normaal gesproken geen negatief effect op de duurzaamheid van de vloer - op voorwaarde dat de randen van de barstjes niet afbrokkelen. Grotere barsten met afbrokkelende randen worden bij voorkeur hersteld.

    Een aaneengesloten maas van heel kleine barstjes (gekend onder de term ‘netscheurvorming') is het gevolg van water dat uit het beton wegtrekt. Netscheurvorming heeft geen invloed op het uitzicht van de vloer en heeft geen gevolgen voor de betonstructuur. Dat hoeft u dus ook niet te herstellen. Meer nog, dit soort kleine barstjes is in feite een bewijs van een homogene spreiding van de uitzetting.

  • Welk effect heeft vorstweer op betonvloeren?

    Verhard beton kan - net zoals vers beton - schade lijden bij vorst. In dat geval zetten de kleine waterlaagjes zich uit door de vorst en creëren ze een spanning in het beton. Dat kan dan barsten. De vorstgevoeligheid van beton is voor een groot deel afhankelijk van de porometrische structuur. Ook strooizout kan de betonstructuur veranderen. De plotse temperatuurdaling als het zout smelt en de het ijs ontdooit, veroorzaakt een thermische schok en bevriest het water dieper in de betonlaag.

  • Welke kleurschakeringen heeft beton?

    We raden alle grijstinten aan. Voor andere tinten stellen we gemarmerd beton voor (via het effect van ingebrachte zouten) of bedrukt beton voor buiten.

    Kleurschakeringen in industrieel beton kunnen we nooit honderd procent garanderen. Daarbij spelen zoveel factoren, dat het moeilijk is om de artisanale toepassing te beheersen. Verschillende oorzaken verklaren waarom kleurverschillen praktisch onvermijdelijk zijn bij dit soort vloerbedekking. Een paar voorbeelden:

    • cementverkoling
    • behandelingsproducten
    • exsudatie (vrijkomen van vocht)
    • variaties in cementkleur
    • verdeling, hoeveelheid en kwaliteit van het kleurpigment.

  • Wat als ik een uniforme kleur zonder nuances wil?

    Dan adviseren we een synthetische vloerbedekking.

  • Beton en decoratie - een goed huwelijk?

    Voor u een betonvloer (industriële vloer) bestelt, moet u weten dat een bedrijfsvloer in de eerste plaats een functionele rol heeft. Kleine verschillen zijn bijna inherent aan dit vloertype. Is dat niet precies de charme en het natuurlijke aspect van beton?



Copyright © 2017 EMB. All Rights Reserved.
Algemene Voorwaarden